3 letá záruka 14 dní na vrácení zboží

Hrnce na zavařování


Zavírací automat - hrnec na vaření s mnoha talenty

Konzervování, zavařování, uchovávání: To, co se kdysi považovalo za samozřejmost, dnes opět přitahuje velkou pozornost. Se závařovacím automatem lze zachovat úrodu z vlastní zahrady a optimálně využít speciální sezónní nabídku. Tento způsob skladování má také tu výhodu, že po uvaření již potraviny nepotřebují ke skladování žádnou energii. Konzervované potraviny jsou kdykoli rychle k dispozici. Tento praktický domácí spotřebič lze však využít i jinak. Mnoho modelů lze použít jako vařič svařeného vína nebo k vaření a udržování teplých polévek a dušených pokrmů.

Koupě zavařovacího automatu - důležitá kritéria

Jedním z nejdůležitějších bodů je velikost, přesněji obsah hrnce. Pokud chcete zavařovat pravidelně, je nejlepší zjistit, kolik standardních litrových sklenic se vám do nich vejde. Méně je vždy možné, ale měli byste být schopni zkonzervovat normální množství jídla najednou. 27 litrů je praktická a běžně používaná míra.

Příkon většiny závařovacích automatů se pohybuje mezi 2000 a 2500 W. Plně využitý hrnec přesto spotřebuje málo energie, protože dobře izolovaná verze udržuje teplo po dlouhou dobu po zahřátí. Digitální teploměr zobrazuje aktuální teplotu a čas zbývající do konce vaření. Po splnění nastavených požadavků se hrnec automaticky vypne. Jednodušší verze se nastavují pomocí otočných knoflíků.

Snadno použitelná výlevka je nezbytná, ať už chcete hrnec používat jako konvici na svařené víno nebo na zavařování. To vám usnadní vypouštění vody, až budete hotovi. Vnitřní stěny z nerezové oceli se osvědčily zejména při každodenním používání. Snadno se čistí, protože častým problémem je znečištění způsobené přeplněnými nebo vyvařenými sklenicemi. Nevyhnutelné usazeniny vodního kamene z kohoutku lze z nerezové oceli smýt trochou octa.

Speciální funkce a detaily - pohodlnější ovládání

Vložený stojan zajišťuje, že sklenice nestojí přímo na dně hrnce. Tím se rovnoměrněji zahřívají, a nehrozí tak jejich prasknutí. Pokud je to možné, neměla by se stále používaná nádoba na hrnky přemisťovat, ale i tak to může být nutné. Izolované rukojeti chladné na dotek na boku a víku hrnce zabraňují popálení při vyprazdňování varné nádoby. Pozor! Unikající vodní pára je velmi horká, proto je důležité s ní zacházet opatrně.

Kvalitní zavařovací automaty ve vyšší cenové kategorii mají další funkce, jako je například displej, který vás informuje o nízké hladině vody. Poté je třeba nádobu doplnit, aby nedošlo k poškození sklenic a nádoby. Dalšími detaily, které se osvědčily v praxi, jsou úložný prostor pro kabely v základně, protiskluzové gumové podložky a těsně se zavírající víko.

Koupě zavařovacího automatu a vařiče na svařené víno - pomůcka při rozhodování

Je důležité, aby objem nebyl pro vaši domácnost příliš malý. To šetří elektrickou energii a čas při zavařování. Povrchy z nerezové oceli a vnitřní nádoba se snadno čistí a jsou odolné. Nemění barvu, protože odolávají kyselinám i vápníku.

Praktická je plynulá regulace od 30 °C do 100 °C. Můžete ji použít k udržování teploty nápojů, k vaření polévek, dušených pokrmů a nákypů nebo ke konzervaci vývarů. Husté polévky je nejlepší nabírat naběračkou, protože by se mohla ucpat hubička.

Často kladené otázky

Proč si koupit zavařovací automat s teploměrem?

Různé potraviny vyžadují různé teploty. Některé ingredience lze skladovat při 80 °C, jiné potřebují teplotu 100 °C, aby se zabránilo riziku zkažení. Vestavěný teploměr je užitečný také pro udržování teploty polévek a nápojů.

Jak velký by měl závařovací automat být?

Pokud vaříte velmi málo nebo zřídka, postačí vám 16litrový hrnec. Pokud si však vyberete velikost 27 litrů, máte větší volnost. Zde můžete najednou uvařit několik kilogramů ovoce a zeleniny, polévky nebo masa.

Mohou se horké nápoje připravovat přímo?

Pokud se rozhodnete pro vařič svařeného vína, nepotřebujete žádné další nástroje. Koření se do hrnce přidává nejlépe ve vhodném sítku na koření. Před spuštěním vodovodního kohoutku ji můžete snadno odstranit.
Nahoru