Sušičky ovoce

Sušičku potravin oceníte pro zpracování úrody z vaší zahrady. Hodí se totiž nejen pro sušení ovoce a zeleniny, ale i bylinek, hub a masa. Díky tomuto spotřebiči si tedy můžete jednoduše připravit zásoby, které využijete v průběhu celého roku. Doporučujeme také naše mixéry na smoothie nebo taky zeleninové dipy.

Jakou kapacitu sušičky potřebujete?

Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru je kapacita sušičky, která se udává podle počtu plátů. Nejčastěji se setkáte se sušičkou ovoce s 5–6 platy. Pokud však pravidelně zpracováváte velké množství úrody, doporučujeme sáhnout po spotřebiči se 7–10 platy. Modely s vyšší kapacitou jsou poté určené spíše pro profesionální využití.

Regulace teploty jako užitečná funkce

Pokud chcete sušit rozmanité druhy surovin, oceníte spotřebič s možností regulace teploty. Ovoce a zeleninu je totiž třeba sušit při teplotě kolem 52 až 57 °C. Pokud si chcete připravit domácí sušené maso, budete potřebovat pracovat s teplotou 68 °C. Pro sušení bylinek vám naopak bude stačit teplota kolem 35 °C.

Příkon hraje roli

Při výběru sušičky ovoce nezapomeňte zohlednit také její příkon. Zjednodušeně platí, že čím vyšší příkon sušička potravin má, tím rychleji dokáže pracovat.

  • Příkon do 250 W vám bohatě postačí pro občasné sušení potravin.
  • Příkon kolem 500 W symbolizuje takovou zlatou střední cestu.
  • Příkon od 700 do 1 000 W ocení lidé, kteří chtějí sušičku používat často a zpracovávat velké množství úrody. Přečtěte si návod jak si vybrat sušičku ovoce.

Užitečné jsou přitom i některé doplňkové funkce, kterými bývají tyto spotřebiče vybaveny. Jedná se například o časovač, díky kterému se sušička ovoce automaticky vypne. Praktický je také displej, který vám zobrazí zbývající čas do konce sušení. Zkuste taky i naše zmrzlinovače a kouzlete zmrzlinu podle vaší chuti.

Nahoru