Výčepní zařízení
Výčepní zařízení
Výčepní zařízení je skvělým pomocníkem pro každého milovníka piva. Tento praktický přístroj vám umožní dopřávat si pivo optimálně vychlazené a správně načepované. Výčepní zařízení Klarstein se řadí mezi nejoblíbenější na trhu. Jak jej vybrat?
Chuť piva ovlivňuje několik základních faktorů, mezi něž mimo jiné patří i teplota a způsob načepování. Jestliže patříte mezi milovníky zlatého moku, jistě víte, že chuti čerstvě načepovaného piva se nápoj z lahve či plechovky nikdy nevyrovná. Takto lahodné pivo si můžete dopřávat i v pohodlí domova a stačit vám bude jediný přístroj – výčepní zařízení. Na něj napojíte soudek a výčepní zařízení vám pivo ochladí na správnou teplotu. Značka Klarstein se řadí mezi nejoblíbenější výrobce výčepních zařízení pro domácí účely. Prozkoumejte naši nabídku.
Výčepní zařízení vybírejte podle velikosti soudku
Výčepní zařízení z naší nabídky potěší jak ty, kdo si pivo dopřávají ve velkém, tak i příležitostné ochutnavače zlatavého moku. Před konkrétním výběrem je třeba si ujasnit, jakou kapacitu by mělo výčepní zařízení mít.
- Výčepní zařízení na pětilitrové soudky je jednoznačně nejoblíbenější volbou pro domácí využití.
- Výčepní zařízení na KEG sudy je vhodné pro soudky o objemu 15, 30 či dokonce 50 litrů.
- Výčepní zařízení na plechovky plechovku s pivem ochladí a načepuje její obsah. Je to ideální řešení na cesty.
Výčepní zařízení se liší i podle způsobu tvorby tlaku
Výčepní zařízení jsou k dostání ve dvou variantách podle toho, jakým způsobem vytváří tlak, díky němuž dostanou nápoj do sklenice. Výčepní zařízení s kompresorem se snadno obsluhuje a je ideální pro domácí využití. Nápoj do sklenice vhání pomocí vzduchu. Nevýhodou je, že soudek se musí spotřebovat týž den, jinak pivo ztratí pěnivost. Profesionální výčepní zařízení vytváří tlak pomocí plynu. K jejich provozu tedy budete potřebovat propanbutanovou bombu, výhodou je vyšší kvalita a delší životnost piva.
Výčepní zařízení podle stylu chlazení
Výčepní zařízení se dále mohou lišit způsobem chlazení. Suché chlazení je pro domácí výčepní pivovary ideální, protože se snadno využívá, přenáší a nepotřebuje k provozu vodu. Vodní chlazení je pak využíváno spíše v restauračních zařízeních.
Výkon a materiál výčepního zařízení
Výkon a materiál jsou další parametry, s nimiž se při výběru výčepního zařízení setkáte. Výčepní zařízení pro domácí využití jsou nejčastěji k dostání s výkonem 15 až 25 litrů za hodinu. Co se týče materiálu, ideální volbou je nerez či ocel, pro domácí využití ale může být dostačující i plast.