Sušení ovoce

Recepty

Jak na sušená jablka (křížaly)?

  1. Jablka nejdříve důkladně omyjte a osušte.
  2. Sušit je můžete se slupkou i bez ní. Nezapomeňte ale, že ve slupce a těsně pod ní je největší množství vitamínů.
  3. Odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte na kolečka nebo měsíčky, silné asi 3 až 5 mm.
  4. Nakrájená jablka vložte na 2 minuty do nádoby s vodou a trochou kyseliny citronové. Zachovají si tak světlou barvu a během sušení nezhnědnou.
  5. Jablka nechte okapat, vložte do sušičky a spusťte sušicí proces.
  6. Ihned ze sušičky vložte vysušená jablka do vzduchotěsné nádoby a ještě za tepla ji dobře uzavřete. Sladujte na tmavém a suchém místě.
  7. Křížaly můžete konzumovat i hned, dobře ale chutnají v zimním období, kdy je můžete přidávat i do čaje. Dobře uskladněné vydrží i dva roky.
Recepty
Zobrazit více receptů
Nahoru