3 letá záruka 14 dní na vrácení zboží

Domácí pivovary

Domácí pivovary

Domácí vaření piva je zábavný a prospěšný koníček. Se správnou sadou pro domácí vaření piva si můžete snadno vyrobit vlastní lahodné pivo přímo ve své kuchyni.

Vaření piva v domácím pivovaru je umění a s trochou cviku můžete zdokonalit své vlastní recepty a vytvořit jedinečná piva, která se hodí pro každou příležitost.

Domácí pivovary jsou ideálním způsobem, jak začít s tímto fascinujícím koníčkem. Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí a základní vybavení a můžete začít vařit jako profesionál.

  • Vyberte si domácí pivovar a výčepní zařízení, jehož prostřednictvím můžete vařit a následně podávat řemeslné pivo přátelům přímo doma.
  • Následně je důležité také skladování již uvařeného piva. Obecně platí, že pivo by nemělo být v přímém kontaktu se světelnými paprsky, protože ultrafialové záření má negativní vliv na chmelové látky v pivu a může nepříjemně změnit chuť samotného piva.
  • Z tohoto důvodu je nejlepší skladovat uvařené pivo v lednici, nebo pokud chcete pivo stáčet do lahví, můžete použít také domácí vinotéky, které nezaberou mnoho místa.

Jak si správně vybrat domácí pivovar

Domácí vařiče patří mezi oblíbené domácí spotřebiče, zejména u mužů, ale své místo si najdou i v srdcích žen. Ačkoli se může zdát, že vybrat správný domácí pivovar je obtížné, není tomu tak. Při počátečním výběru je třeba se zaměřit na několik základních parametrů, jako jsou:

  • Rozměry - Jak je zařízení velké.
  • Objem - Kolik surovin se vejde do zařízení a kolik piva můžete vyrobit.
  • Materiál - Z jakého materiálu je zařízení vyrobeno a zda je tento materiál vhodný pro vaření a kvašení piva.
  • Vestavěné funkce - Jakými funkcemi pivovar disponuje - manuální nebo automatické ovládání procesu rmutování, nastavení teploty, času a výkonu, případně další, které jsou pro vás nezbytné.
  • Místo, kam domácí pivovar umístíte - Rozměry domácího pivovaru musí odpovídat vašemu prostoru, abyste mohli zařízení bez problémů provozovat.
  • Cena - V úvahu je třeba vzít také poměr ceny a kvality.

Rozměry pivovaru

Nejdůležitějším faktorem při výběru domácího pivovaru je jeho velikost. Musíte se ujistit, že se s ním snadno manipuluje a že má dostatek prostoru pro množství piva, které chcete uvařit.

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je typ nádoby. Dva nejběžnější typy jsou sladovnický kotel a kvasný kotel. Každá z nich má své výhody a nevýhody. Sladový kotel slouží k vaření sladu, zatímco fermentační ke kvašení a skladování piva. Některé domácí pivovary mají obě tyto nádoby, jak pro vaření, tak pro následné skladování již vykvašeného piva.

Jakmile se rozhodnete pro velikost a typ domácího pivovaru, je čas vybrat místo. Ujistěte se, že se nachází na vhodném místě, že je zde dostatek místa pro veškeré vybavení a že s ním můžete manipulovat a ovládat jej.

Domácí pivovary z nerezové oceli

Všechny naše domácí pivovary jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli. Výhodou nerezové oceli je, že nádoby na vaření, kvašení nebo skladování piva se snadno myjí. Pivo uvařené a skladované v demižonu zůstává díky konstrukci z nerezové oceli v nejvyšší kvalitě bez pachuti.

Výhody domácího pivovaru ve srovnání s jinými způsoby vaření piva

Velkou výhodou domácího pivovaru je možnost vařit pivo přímo v kotli na slad bez použití varné desky. Sladový kotel stačí zastrčit do zásuvky a zapnout. Na domácím pivovaru můžete nastavit a udržovat přesnou teplotu a dobu vaření. To je rozhodující výhoda oproti vaření piva v obyčejném hrnci na sporáku.

S domácím pivovarem je vaření piva jednodušší a je malá pravděpodobnost, že se pivo pokazí. Další velkou výhodou domácího pivovaru je, že máte naprostou kontrolu nad tím, co se do vašeho piva dostane. Komerční pivovarnictví často přidává do piva mnoho konzervačních látek a chemikálií. Dobře uvařené pivo pak můžete čepovat při grilování na zahradě a dobře vychlazené pivo je ideálním nápojem k masu ze zahradního grilu.

Nahoru