Fritézy

Pochutnejte si na smažených pokrmech v jejich zdravější variantě. S horkovzdušnou fritézou se budete moct pustit do přípravy pokrmů s minimálním množstvím oleje či jiného tuku. Výsledná jídla jsou chutnější, lehčí a zdravější.

Jaké výhody s sebou horkovzdušné fritézy přináší?

Jednotlivá jídla jsou v horkovzdušné fritéze připravována při nižší teplotě. Díky menšímu množství oleje jsou zdravější a chutnější. Ve vnitřní části se nachází praktické oddělovače potravin, díky kterým můžete smažit více jídel najednou. Předností je také jednoduché čištění a údržba. Oproti klasické fritéze je samozřejmě třeba počítat s o něco delší dobou přípravy jídla. Pokud jste fanoušek šťavnatých steaků, doporučujeme vakuové vaření sous vide.

Výkon a spotřeba

Výkon horkovzdušné fritézy se pohybuje od 1 400 do 1 800 W. Platí přitom, že čím vyšší výkon spotřebič má, tím lépe a rychleji dokáže jednotlivé pokrmy propéct.

Velikost fritézy hraje roli

K dostání jsou fritézy s různým objemem. Fritézy o objemu kolem 2 l se hodí spíše pro menší domácnosti. Pokud najednou připravujete větší množství jídla, oceníte fritézu o objemu 3 až 7 l. Čím větší fritézu samozřejmě zvolíte, tím větší nároky bude mít na uskladnění.

Užitečné funkce

U horkovzdušné fritézy samozřejmě oceníte i několik praktických funkcí a vlastností. Patří mezi ně například průhledné víko, které umožňuje sledovat aktuální stav přípravy vašich pokrmů. Pokud se rozhodnete pro model s displejem, zobrazí vám přehledně všechny důležité informace. Některé spotřebiče dále disponují předvolenými programy, které jsou speciálně navržené pro konkrétní druh potravin.

Nahoru